Dette er tekstversionen af Pårørende på Sygehus Lillebælt
Klik her for at komme til den grafiske version af Pårørende på Sygehus Lillebælt

Forside - Læs op - Sitemap


Pårørende på Sygehus Lillebælt


På grund af den aktuelle corona-situation gælder særlige regler for pårørende på sygehuset lige nu.

Læs her hvordan du skal forholde dig som pårørende.

 

Rigtig mange mennesker har deres gang på Sygehus Lillebælt som pårørende til de patienter, der enten er indlagt eller modtager behandling på sygehuset. Sygehus Lillebælt består af sygehusene i Kolding, Middelfart og Vejle, og alle steder er pårørende meget velkomne. Vi ser pårørende som en vigtig medspiller og part i vores arbejde med at give patienterne den bedste behandling.

Pårørende er helt centrale, fordi de er sammen med og støtter patienten i hjemmet og i hele det daglige liv. Som pårørende ser, hører og oplever man tingene på en anden måde end patienten, og man er ofte med til at støtte.

Men man kan også selv opleve at stå i en svær situation, når ens nærmeste er syg og har det dårligt. Man kan let føle sig alene med en stor udfordring, når en person, man måske før har lænet sig op ad, ikke kan det samme som før. Rollerne i familien eller i parforholdet kan skifte, og mange pårørende sætter egne behov til side for at hjælpe den syge. Hvis sygdommen er langvarig kan det være en betydelig belastning.

Her er 5 gode råd til dig som pårørende

Og 5 gode råd om pårørende til dig som er patient

Rådene er udarbejdet af Patient- og Pårørenderådet for Kolding Sygehus.

 

Vejle og Kolding Sygehuse har et fast tilknyttet Patient- og Pårørenderåd, som du også kan kontakte, hvis du har ideer til, hvordan vi kan blive bedre til at inddrage og støtte de pårørende.

Her kan du kan læse mere om Patient- og Pårørenderådene.
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk