Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Header

30. maj - Besøg i E-health Unit

Sotiria hospitalet har i 10 år deltaget i et E health projekt under EU, hvor også et spansk og et norsk hospital er med.

Projektet går ud på, at kronisk syge patienter med mange comorbiditeter følges via videokonference.
De bliver under indlæggelse undervist i deres sygdomme og bliver så udstyret med mobiltelefon og nogle gange den dragt som I har set på gættebilledet.

Ja det var ikke nogen sparkedragt, den indeholder elektroder og iltmåler, (SAT),  så man kan måle dette under alle former for aktivitet.
Patienten har i princippet 24 timers adgang til konsultationer med en sygeplejerske. Men som med alt hernede, virker det kun pga stor velvilje, hvilket vil sige, at sygeplejersken kontaktes på sin private mobil og så kører ind til kontoret, hvor der kan laves videokonference. 

Sygeplejersken siger dog, at patienterne er så godt inde i deres sygdom, at de ofte venter til dagtid. Han har adgang til at kontakte diverse speciallæger som så kan lave en videokonsultation med patienten.
Telekonference E-health Sotiria
Sotiria hospitalet er jo specialiseret i lungesygdomme og hernede har man store problemer med tuberkulose og udvikling af resistens, fordi der kommer mange illegale immigranter som passer deres behandling dårligt.
Disse patienter som heller ingen forsikring har, forsøger man dog at gennemføre behandling på, fordi faren for resten af befolkningen er for stor, bare et lille indspark i disse MRSA tider :-)

De er ved at samle deres data (over ca 200 patienter)og der er en markant nedgang i antal indlæggelser, antal liggedage og lægekonsultationer.
Desuden giver patienterne udtryk for en meget bedre livskvalitet.
Så vi må håbe at dette projekt kan være med til at udbrede behandling via E health.


Siden er sidst opdateret 30-05-2012.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt