Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Header

12. juni - Afslutning i Berlin

Konference i Berlin "Ageing population and ageing workforce"

Det første der slår en, når man lander i Tyskland er velstanden, her er ordnung muss sein og der kører fede åbne BMW rundt over alt. Hotellet er den rene luksus. Helt ned på toiletpapir nivaeu er der mærkbar forskel. I Athen var der ikke toiletpapir på alle toiletter og det der var,  var af en kvalitet der kræver en lav bradenscore. Her på toilettet er det af lambi kvalitet og der er lavet en lille konvolut på hver ny rulle :-)

Berlin 1

Nå tilbage til det det handler om,  nemlig hvordan vi i Europa tackler problemet med en voksende ældre population både blandt patienter og personale. Idag har vi hørt på indlæg fra EU kommissionen, det tyske sundhedsvæsen, europæiske patientforeninger osv.

Berlin2

Alle med en stor interesse i at ændre vores tilgang til arbejdet og synet på patienten.

Der blev talt meget om at gøre afstanden mellem ledelse og medarbejder så lille som muligt, men samtidig have gode strategier og opbygge gode arbejdsmiljøer. Det er tydeligt, at vi har meget forskellige udgangspunkter. Vi (SLB) er bestemt på vej i den rigtige retning. Der bliver talt meget om vigtigheden af, at give sygeplejerskerne en central rolle i forhold til både ledelse og behandling. Et andet fokus er, at vi skal arbejde mere med at forhindre indlæggelser ved at uddanne patienten/borgeren og udnytte IT.

Nogen gik så langt som til at spørge om, vi skal ændre vores syn på sygehusvæsenet fra patienten i centrum til sygeplejersken i centrum, da der er evidens for, at et godt arbejdsmiljø giver en bedre overlevelsesrate og færre komplikationer. Det er da en interessant synsvinkel nu, hvor vi skal bygge nyt og fusionere afdelinger.


Siden er sidst opdateret 20-09-2012.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt