Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Header

Ann Christina Eriksen

Ann Christina Eriksen

Ph.d. studerende

Ann Christina Eriksen
Klinisk Patologi, Vejle Sygehus

E-mail: Ann.Christina.Eriksen@rsyd.dk

 

 

Ph.d. projekt


Den prognostiske betydning af tumor-mikromiljøet hos patienter med colon cancer i stadium 2. En populationsbaseret undersøgelse.
 

Projektbeskrivelse


Tyktarmskræft er en af de hyppigste kræftformer i Danmark med knap 3000 nye tilfælde årligt. Ca. 600-700 af disse patienter vil have tyktarmskræft i stadium 2, hvilket betyder, at den ondartede tumor vokser igennem tarmvæggen, men at der ikke er spredning til lymfeknuder eller andre organer. I dag behandler man denne gruppe af patienter med operation, hvor svulsten fjernes og efterfølgende gives der supplerende kemoterapi til udvalgte patienter mhp. at nedsætte risikoen for tilbagefald. Imidlertid er det usikkert hvilke patienter, der vil have gavn af behandling med kemoterapi. Undersøgelser har vist, at de markører, som bruges i dag til at udvælge gruppen af patienter, der skal tilbydes kemoterapi, er tvivlsomme. Således udsættes en del af patienterne for kemoterapi, med de bivirkninger det fører med sig, uden at få gavn af behandlingen, mens andre patienter ikke tilbydes kemoterapi men kunne have haft gavn af behandlingen.

Projektets formål er at undersøge nye mulige markører på celleniveau, som kan vejlede kræftlægerne i udvælgelsen af de patienter, der skal tilbydes kemoterapi. Undersøgelserne foretages på indsamlet væv fra samtlige patienter, som er opereret i 2002 i forbindelse med diagnostik og kirurgisk behandling for tyktarmskræft i stadium 2. Forventet antal patienter er ca. 700.

 

Projektperiode


1. maj 2015 -


Projektet er forsvaret


Fredag den 21. september 2018
 

Hovedvejleder


Lektor Torben Frøstrup Hansen, Onkologisk Afdeling, Vejle Sygehus.

 

Medvejledere


Professor, overlæge dr. med. Flemming Brandt Sørensen, Institut for Klinisk Medicin - Patologisk Institut, Århus
Lektor Henrik Hager, Klinisk Patologi, Vejle Sygehus
Ph.d. Sanne Kjær-Frifeldt, Klinisk Patologi, Vejle Sygehus.
 

Publikationer og aktiviteter


Se link Ann Christina Eriksen's publikationer m.v. på SDU.dk - link


Siden er sidst opdateret 02-10-2018.
Kontakt: admtdaSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt